23 mars 2024
11:45

FBC Lerum Utveckling Röd

Referat: Dingle AIK F10/11 Vit - FBC Lerum Utveckling Röd

Det var dags för sista seriehelgen för denna säsong. Internmatch p åtisdag, men den räknar vi egentligen inte som seriematch. Lerum gästar oss hemma och vi hade en förlust på bortaplan senast möte. Ofta ganska jämna och tuffa bataljer mot Lerum och så även denna gång.

Mycket prat inför match om hur vi ska hantera Lerums spelstil. Ett par tips om hur de normalt spelar och agerar på planen och det blev till stor del så även idag. Matchen öppnar i bra tempo och det står klart att det är två lag som inte vil lförlora denna matchen som tampas på planen. Tycker öndå att det är mycket Dinglefördel i början av matchen och Lerum kommer på kvicka kontringar. Etablerat spel på motståndarsidan är det främst Dingle som står för i början av matchen.

Det är också Dingle som öppnar dagens målskytte. Det är Stina Ö i forwardposition som ger Lindsay en fin pass framför mål och 1-0 på tavlan. Lerums målvakt är väldigt duktig vet vi sedan tidigare möten och det gäller att använda alla verktyg soim går för att överlista henne. Före periodpaus får Lerum kvittera. Detta sker i ett Dingle boxplay efter att Lindsay i en försvarsduell framför mål fått utvisning för slag. Vi gör en bra boxplay och har minst en attack efter att Lerum tappat boll ner mot egen planhalva. Tyvärr är det ett skott som träffar Dingleback och byter riktning in i mål. Otagbar för Wilda.

Pausvila och vår kapten kallas till domarna för uppsträckning. Vi slår lite i golvet i närkamperna och vi får varning att det kommer leda till utvnísning. Annars bra prat och pepp då vi gjort en bra match så långt.

Andra perioden kommer att vara en nästan kopia mot första. Vi är bättre i försvarsspelet och "tittar inte boll" som i första. Därav ett kompaktare försvar. Lerum försöker dock pressa högt och vi får stundtals svårt med det och blir "långa" i laget. pass mellan backar och så kallat "burskydd" löser oftast problemet. Ganska snabbt är det en tilltrasslad situation framför Lerums mål där en Lerumförsvarare ska rensa bort bollen. Hon föser istället in den i eget mål och 2-1 på tavlan pga självmål. Lite förvånat jubel på Dinglebänken, men mål är mål. Perioden fortsätter och det är stundtals ritkigt bra spel.
Däremot får Lerum en gratischans efter ett Dinglebyte med dålig timing. Nästan friläge och Lerum är kliniska i avslutet. Inget kostigt med det, misstag händer och så måste det få va.

2-2 på tavlan vid paus och vi peppar vidare. Vi gör en bra match och det är jämnt mot äldre motstånd. Det gäller att orka in i kaklet och fortsätta störe Lerums uppspel och sedan spela vårt spel.

Tredje perioden ska bli den mest händelserika oc havviker en del från första och andra. Dels blir det en högre intensitet direkt från start i perioden. Det är tydligt att Lerum vill mer och vi är stundtals tillbakapressade på egen planhalva. I tredje minuten får de också göra 2-3 genom ett klassiskt skitmål med studspå spelare som "hoppar över" Wilda som slängt sig efter den ursprungliga bollriktingen. Nya tag och upp med huvudena. Snabb rekyl när Wilma lyft upp från backposition och får en snygg pass från Stina J från hörne/bakom mål (minns inte riktigt). Snabbt skott som sitter i bortre kryss och det är 3-3 på tavlan. Inte nog med det, ganska snabbt så är det Stina Ö som gör sin andra assist för dagen genom att göra ett instick från bakom mål till Vilja som får till en snabb backhand helt otagbar för målvakten som inte såg passen komma. 4-3 och ledning igen.

Lerum drabbas nu av sin första utvisning för dagen pga hårt spel. Vi gör ett riktigt bra Powerplay och rullar boll. Flera skottlägen och vi återerövrar boll flera gånger när Lerum får tag på den. Däremot gör vi ingetmål i dettaPowerplay. Istället drabbas vi av en liknande utvisning direkt efter Powerplay då Kira är hård i en närkamp. Tight box och vi gör det bra. Vi fortsätter utmana när Lerum tappar boll och håller ihop boxen. Tyvärr lyckas Lerum få ett instick till spelare framför mål som får lägga in den bakom Wilda. Lerum var extremt effektiva i dagens Powerplay tyvärr.

Matchen fortsätter och det står 4-4 fram till slutet av matchen när Lerum drabbas av ytterligare en utvisning för upprepade förseelser. Vi ör ett riktigt bra Powerplay igen och bollen rullas runt. Den når Vilja som passar Stina A snett framför målet som avlossar bössan och 5-4 med en kort kort stund kvar av matchen. Lerum ar time out och plockar ut målvakt. Vi spelar 5 mot 6 under en period och har chans på mål i öppen kasse. Framför allt rkigar vi som ett lag och håller Lerum borta från egen kasse.

Slutsignal blir efter att Lerum tilldömts frislag och de får lägga det. Stor spänning innan vi kan rensa bort boll och matchen blåses av från domarna.

En riktigt bra match. Troligen den näst bästa efter förra veckans match mot Kungälv sett över hela säsongen.
Vi tar med oss att vi orkar stå upp mot skickligt och snabbt lag. Vi tar med oss flera olika måplskyttar och att vi kommer igen efter att ha hamnat i underläge. Vi tar också med oss två bra Powerplay och två bra Boxplay även om båda dessa resulterade i bakåtmål.

Omnämnande blir en laginsats idag. Bra pepp och kämpaanda. Ett extra omnämnande till Filippa dock, som troligen gör sin sista match som utespelare och med oss idag då hon återfinns i Mora under nästa säsong. Stort tack för ditt stöd när vi behövt det under åren och lycka till framöver Filippa!